Йогурт

За міжнародними стандартами йогурт - це кисломолочний продукт головним інгредієнтом якого є молоко. І отриманий шляхом він ферментацій, чи то бродіння. І бродіння це забезпечується виключно живою мікрофлорою й сумішшю чистих культур так званой болгарськой палички( Lactobacillus bulgaricus) та термофільного стрептококу (Streptococcus thermophilus). Вміст цих мікроорганізмів у готовому продукті строго регламентується навіть на момент закінчення терміну придатності й щоб продукт був корисним і справжнім. Йогурт - це чудове джерело кальцію, надважливого елементу для здоров'я зубів та кісток. Йогурт можуть їсти люди, які не можуть пити молоко, бо не сприймають лактозу або мають алергію на молочний білок. Адже у процесі ферментацій молочний цукор розщеплюється на глюкозу та галактозу, які організм з легкістю засвоює. Йогурт поліпшує засвоєння поживних речовин, як-от кальцію, вітаміну — та деяких інших мікроелементів. Лактобактерій, які містяться в йогурті, сприяють нормальній роботі кишечнику і навіть зменшують ризик розвитку раку товстой кишки.Йогурт відновлює мікрофлору організму після кишкових інфекцій або приймання антибіотиків, пригнічує грибкові інфекцій , знижує рівень поганого холестерину, який забиває нам артерій й призводить до інфарктів та інсультів.

Перейти до фотографій :