Масло

Це молочний жировий продукт, що виробляється з коров”ячого молока та продуктів його перероблення, з рівномірно розподіленою в жировому середовищі вологою і сухими знежиреними речовинами. На заводі масло виготовляється 2 видів : -солодковершкове селянське - шоколадне Масло є носієм і постачальником дуже важливих поліненасичених жирних кислот, жиророзчинних вітамінів, фосфоліпідів.Значення жиророзчинних вітамінів особливо велике- вітамін А необхідний для зору, росту клітин молодого організму; вітамін Д – для забезпечення транспортування кальцію і фосфату через біологічні мембрани,попередження захворювання рахітом; вітамін Е- виконує функцію біологічних антиоксидантів.
Колір масла може бути від білого ( зимою) до жовтого ( літом), що обумовлено кормами, які споживають корови, та наявністю природнього бета-каротину в них.

Перейти до фотографії :